Belgijski vafli

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
4h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Belgijski vafli by youtube
Belgijski vafli
Gaufres ili vafli su europsko jelo koje potječe iz Belgije. Pripremljeni su s kvascem i maslacom te pečeni u pekaču za vafle. Mogu biti različitih oblika, a specifični su po hrskavoj i prozračnoj teksturi. Najčešće se poslužuju s voćem i šećerom u prahu.

Sastojci

Broj porcija
2
1 ginstant kvasca
130 gpunomasnog mlijeka (43°C)
130 gglatkog brašna
1,3 gsoli
7,5 gbijelog šećera
2 gkorice naranče
3jaja
130 gotopljenog maslaca
1 žlicatučenog vrhnja

Priprema

1Aktivirajte kvasac

U posudi srednje veličine sjedinite brašno, mlijeko i kvasac. Ostavite smjesu 90 minuta da naraste.


2Sjedinite sastojke

Dodajte sol, šećer, koricu naranče, jedno cijelo jaje i dva žumanjka. Izmiješajte i sjedinite mikserom. Pažljivo smjesi dodajte maslac i sjedinite. 


3Ostavite da smjesa naraste

Dva bjelanjka istucite u snijeg, dodajte žlicu tučenog vrhnja te umiješajte u smjesu s jajima. Gotovu smjesu ostavite otprilike 2 sata da naraste.


4Pecite

Vafle pecite 3 minute u pekaču zagrijanom na 190 stupnjeva. Prije posluživanja, vafle možete posipati i šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.