Spaghetti aglio e olio

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Spaghetti aglio e olio by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj bezvremenski talijanski klasik trebat će vam samo 25 minuta i 6 sastojaka. Osnovni sastojci ovog jela su špageti, češnjak, maslinovo ulje i crvena čili papričica poznata na talijanskom jeziku kao peperoncino rosso ili diavolillo (mali đavo).

Sastojci

Broj porcija
4
400 gšpageta
4 češnjačešnjaka, tanko nasjeckana
240 mlekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 peperoncino, očišćen i nasjeckan
Svježi peršin, nasjeckan (po želji)
Sol po ukusu

Priprema

1Skuhajte špagete

Zakuhajte veliki lonac slane vode. Nakon što je voda zakuhala, dodajte špagete i skuhajte ih al dente. Dok se špageti kuhaju, u manjoj posudi, na slabijoj vatri, zagrijte maslinovo ulje te lagano popržite luk i peperoncino.


2Izmiješajte

Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine te ubacite i špagete. Izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. 


3Poslužite

Ako želite, dodajte i malo nasjeckanog svježeg peršina te ponovno izmiješajte. Poslužite odmah.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.