Salata od crvenog krumpira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od crvenog krumpira by Shutterstock Shutterstock
Ova salata od crvenog krumpira zdravija je verzija ljetnog priloga. Spoj kuhanih krumpira, preljeva na bazi grčkog jogurta, tvrdo kuhanih jaja, celera i luka savršena je kombinacija za ljetni piknik ili roštilj.

Sastojci

Broj porcija
6
2 kgcrvenog krumpira (narezanog na komade od 2 cm)
1 žlicakrupne soli
70 ggrčkog jogurta
3 žlicemaslinovog ulja
2 žlicejabučnog octa
2 žlicemeda
1 žlicadijon senfa
¼ žličicesoli
¼ žličicepapra
2stabljike celera, sitno nasjeckane
3tvrdo kuhana jaja, grubo nasjeckana
1 žlicanasjeckanog svježeg peršina

Priprema

1Skuhajte krumpir

Krumpir stavite u veliki lonac i dodajte vodu tako da voda bude oko 5 cm iznad razine krumpira. Pustite da zavrije na jakoj vatri. Kad zavrije dodajte 1 žlicu krupne soli i promiješajte. Krumpir kuhajte 6-10 minuta dok ne omekša. Često provjeravajte krumpir i pazite da se ne prekuha. Kad je kuhan, krumpir dobro ocijedite.


2 Napravite preljev

U međuvremenu napravite preljev. U zdjelici promiješajte grčki jogurt, maslinovo ulje jabučni ocat, med, senf, sol i papar. Miješajte dok ne postane glatko.


3 Sjedinite sastojke

Krumpire stavite u veliku zdjelu. Prelijte preljevom i dobro promiješajte kako bi se se krumpir sjedinio s preljevom. Dodajte ostale sastojke i nježno promiješajte.


4 Poslužite

Poslužite odmah ili stavite na hlađenje. Može stajati u hladnjaku do 3 dana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
264 kcal
Proteini
7 g
Masnoće
13 g
Ugljikohidrati
31 g
Kolesterol
96 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.