Spiralne palačinke s cimetom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Spiralne palačinke s cimetom by Shutterstock Shutterstock
Ove pahuljaste palačinke s cimetom prelivene preljevom od krem sira odlična su ideja za vikend doručak!

Sastojci

Broj porcija
7

Palačinke

100 gbrašna (pola oštrog, pola glatkog)
2 žličicepraška za pecivo
50 gšećera
2žumanjka
110 mlmlijeka
2bjelanjka

Preljev od cimeta

60 gmaslaca, sobne temperature
100 gsmeđeg šećera
2 žlicecimeta

Preljev od krem sira

60 gmaslaca
50 gkrem sira
75 gšećera u prahu
½ žličiceekstrakta vanilije

Priprema

Palačinke

1 Napravite tijesto za palačinke 

Pomiješajte žumanjke, brašno i šećer, a zatim polako umutite mlijeko, kako biste izbjegli grudice. Pustite da se tijesto odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Preljev od cimeta

2 Napravite preljev od cimeta

Pomiješajte sastojke za punjenje cimeta i žlicu u vrećicu za cijevi.

Preljev od krem sira

3 Napravite preljev od krem sira

U drugoj zdjeli pomiješajte krem sir i ostale sastojke te stavite u drugu vrećicu.


4 Tucite bjelanjke

U velikoj posudi tucite bjelanjke mikserom u čvrst snijeg. Pažljivo umiješajte bjelanjke u tijesto za palačinke, pazeći da tijesto ne spusti.


5 Pecite

Tavu za palačinke lagano nauljite i zagrijte na laganoj vatri. Na tavu stavite žlicu tijesta i stražnjom stranom žlice raširite u krug od 10 cm, debljine oko 1 cm. Pecite polako, dok se ne počnu stvarati mjehurići i dok gornja strana ne izgleda gotovo pečena - tada napravite spiralu od cimeta i pažljivo preokrenite palačinku. Pecite još samo 15 sekundi, a zatim sklonite s vatre i držite na toplom dok ostatak ne bude gotov.


6 Poslužite

Poslužite s preljevom od krem sira i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.