Riblje okruglice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Riblje okruglice by Shutterstock Shutterstock
Ove riblje okruglice izvrsne su same po sebi, a možete ih poslužiti uz različite vrste umaka za umakanje. Najbolje ih je poslužiti tople.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgsvježih fileta bijele ribe, bez kosti
2 češnjačešnjaka (zdrobljeni)
70 gparmezana, naribanog
1 žlicanasjeckanog peršina
1 žlicanasjeckane majčine dušice
2jaja
90 gpanko krušnih mrvica
¼ žličicesoli
¼ žličicecrnog papra
Pahuljice čilija (po ukusu)
Ulje za prženje
70 gbrašna za posipanje

Priprema

1Pripremite ribu

Operite i osušite ribu papirnatim ručnicima. Ako upotrebljavate smrznutu ribu dobro ju iscijedite jer obično sadrži puno vode. Zatim narežite na komade i stavite u sjeckalicu za hranu. Usitnite ribu s ostalim sastojcima osim brašna i ulja dok ne dobijete konzistentnu smjesu. Ako nemate sjeckalicu jednostavno sitno nasjeckajte ribu i pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli.


2Oblikujte kuglice

Sada je vrijeme da smjesu oblikujete u male kuglice za prženje. Uzmite otprilike punu žličicu smjese i rukama oblikujte kuglicu. Zatim uvaljajte u brašno (višenamjensko brašno tj. pola oštro pola glatko). Napravite sve kuglice prije prženja, jer su gotove vrlo brzo.


3Pržite

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite kuglice oko 3-4 minute. Ocijedite na papirnatim ručnicima i poslužite s vašim omiljenim umacima. Uživajte u slasnom obroku!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi