Kesten štangice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kesten štangice
Hrskava keks podloga i svilenkasta kesten krema prelivena glazurom od čokolade.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gmljevenih keksa
150 gmaslaca
1vanilin šećer

Krema

250 gkesten pirea
100 gmaslaca
50 gšećera u prahu
1 žlicaruma
1vanilin šećer
250 mlvrhnja za šlag (umućeno)

Glazura

100 gčokolade za kuhanje
80 gmaslaca
3 žlicevode

Priprema

1 Napravite podlogu

Mljevene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i vanilin šećerom te utisnite u kalup pa stavite peći 7 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Napravite kremu

Dok se podloga hladi, napravite kremu od kestena: maslac i šećer izmiješajte mikserom, dodati kesten pire, vanilin šećer, rum i miksajte dok se ne sjedini (1 do 2 minute).


Posebno u drugoj posudi umutite šlag i lagano ga sjedinite sa smjesom od kestena.


3 Složite štangice

Kremu nanesite na podlogu od keksa i stavite u hladnjak.


Pripremite glazuru tako da sve otopite na laganoj vatri dok se ne sjedini, malo prohladite te nanesite na kremu.


Vratite u hladnjak na minimalno 2 sata, a najbolje preko noći.


Klaramela
Klaramela

Ključne riječi