Kesten štangice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kesten štangice
Hrskava keks podloga i svilenkasta kesten krema prelivena glazurom od čokolade.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gmljevenih keksa
150 gmaslaca
1vanilin šećer

Krema

250 gkesten pirea
100 gmaslaca
50 gšećera u prahu
1 žlicaruma
1vanilin šećer
250 mlvrhnja za šlag (umućeno)

Glazura

100 gčokolade za kuhanje
80 gmaslaca
3 žlicevode

Priprema

Mljevene kekse pomiješati sa otopljenim maslacem i vanilin šećerom te utisnuti u kalup, staviti peći 7min u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C.
Dok se podloga hladi, napravite kremu od kestena: maslac i šećer izmiješati mikserom, dodati kesten pire, vanilin šećer, rum i miksati dok se ne sjedini (1-2min).
Posebno u drugoj posudi umutite šlag i lagano ga sjedinite sa smjesom od kestena.
Kremu nanesite na podlogu od keksa i stavite u hladnjak.
Pripremite glazuru tako da sve otopite na laganoj vatri dok se ne sjedini, malo prohladite te nanesite na kremu.
Vratite u hladnjak na minimalno 2h, a najbolje preko noći.
Klaramela
Klaramela

Ključne riječi