Dodajte kvinoju u mali lonac s 320 ml vode. Stavite na srednje jaku vatru i pustite da zavrije, a zatim poklopite i smanjite vatru na što nižu moguću temperaturu. Kuhajte 10 do 15 minuta, dok sva voda ne ispari, a kvinoja postane pahuljasta i nježna. Premjestite na tanjur i raširite tako da se ohladi.
Pileća bedra i češnjak miksajte u procesoru hrane, u malim serijama, dok ne budu fino usitnjeni (ali ne pasirani!). Prebacite u veliku posudu i dodajte sol, 1 žlicu hladne vode i ohlađenu kvinoju. Lagano promiješajte da se sjedini. Oblikujte male mesne okruglice veličine loptice golfa.
Zagrijte veliku tavu od lijevanog željeza na srednje do srednje jakoj vatri i dodajte dovoljno maslinovog ulja. Kad je ulje vruće, dodajte otprilike polovicu okruglica. Pecite 8 do 10 minuta, okrećući po potrebi, dok ne dobiju koricu i postanu zlatno smeđe boje. Prebacite na tanjur i ponovite s preostalim okruglicama, po potrebi dodajući svježe ulje.
Dok se okruglice peku, dinstajte povrće po izboru. Zagrijte veliku tavu na umjerenoj vatri te dodajte maslinovo ulje i češnjak. Kad češnjak tek počne poprimati zlatnu boju, dodajte lisnato povrće. Pokrijte i kuhajte 5 minuta dok povrće značajno ne uvene, a zatim maknite poklopac i kuhajte još oko 5 minuta dok ne omekša. Začinite solju po ukusu.
Poslužite okruglice s lisnatim povrćem ili prilogom po želji!