Stavite kuhati veliku posudu sa slanom vodom. Očistite krumpir, a zatim svaki izrežite na 8 kriški. Kuhajte 6 minuta, ocijedite i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Veliki pleh za pečenje premažite uljem. Dodajte krumpir, začinite solju i paprikom te ravnomjerno rasporedite.
Pecite 30 minuta, okrećući jednom ili dva puta kako bi se krumpir ravnomjerno ispekao, a zatim ostavite da se ohladi.
U velikoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i neprestano miješajte 1 minutu. Postupno dodajte mlijeko, temeljito miješajući nakon svakog dodavanja kako biste uklonili grudice. Kad dodate svo mlijeko, umiješajte kiselo vrhnje, pastu od rajčice i polovicu nasjeckane chli papričice. Kad smjesa postane glatka, dodajte polovicu sira i miješajte dok se ne otopi.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva C. Rasporedite šaku preostalog ribanog sira u posudu za pečenje. Krumpire kružno rasporedite u posudi.Ulijte umak od sira, a zatim pospite preostalim sirom i nasjeckanom papričicom. Pecite 15 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Poslužite odmah.