Piletina u umaku od kikirikija

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina u umaku od kikirikija by Shutterstock Shutterstock

Pileća prsa u azijskom stilu pripremljena s pomalo začinjenim umakom od kikirikija svidjet će se svim ljubiteljima azijske kuhinje! Odlično se slažu uz hrskavu salatu od kupusa i mrkve.


Sastojci

Broj porcija
4

Salata

½ glavicecrvenog kupusa, naribanog
110 gmrkve, naribane
2limete, prepolovljene
2 žličicemaslinovog ulja
1½ žličicekrupne soli

Piletina

4 manja pileća prsa bez kostiju i kože
Papar, po ukusu
350 mlvode
60 gkikiriki maslaca, bez dodatka šećera
1 žlicaljutog umaka, plus za posluživanje
1 žlicanaribanog đumbira
1 češanjčešnjaka, nariban
Smeđa ili obična riža, za posluživanje
Korijander, za ukras

Priprema

Salata

1Pripremite salatu 

Pomiješajte kupus i mrkvu sa sokom 1 limete, 1 žličicom maslinovog ulja i 3/4 žličice soli. Kušajte i dodajte sok od još pola limete ako želite. Neka se marinira dok pravite piletinu.

Piletina

2Začinite piletinu

Začinite piletinu s preostalom ¾ žličice soli i papra.


3Pecite

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte preostalu žličicu ulja i piletinu te pecite dok piletina ne porumeni s jedne strane, oko 5 minuta. Preokrenite piletinu i dodajte vodu, maslac od kikirikija, ljuti umak, đumbir i češnjak. Prokuhajte i pomoću lopatice otopite maslac od kikirikija. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno okrećući piletinu dok ne bude gotova i umak se reducira, oko 20 minuta. Pustite da se piletina odmori 5 minuta, a zatim narežite. Posljednju polovicu soka limete umiješajte u umak od kikirikija te promiješajte.


4Servirajte

Na tanjur dodajte salatu, narezanu piletinu, prelijte žlicom umaka od kikirikija i poslužite uz rižu sa strane. Ukrasite korijanderom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.