Slane palačinke s nadjevom od mesa, gljiva i povrća

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Slane palačinke s nadjevom od mesa, gljiva i povrća by Shutterstock Shutterstock

Palačinke nadjevene mljevenim mesom, sotiranim gljivama, mrkvom i kupusom prepune su finih okusa. Ove slane palačinke poslužite kao prilog, predjelo ili kao glavno jelo uz neku salatu.

Sastojci

Broj porcija
24

Palačinke

470 mlpunomasnog mlijeka
4 velika jaja
3 žliceulja
1 žličicašećera
½ žličicesoli
75 gglatkog brašna
75 goštrog brašna

Nadjev

500 gmljevene svinjetine
1 velikamrkva, naribana
1 glavica luka, sitno nasjeckana
180 gšampinjona, nasjeckanih
180 gzelenog kupusa, sitno isjeckanog
3 žliceneslanog maslaca
1 žlica + 1½ žličicemajoneze
1 žličicasoli
1 žličicamljevenog crnog papra
½ žličiceomiljenog začina
Ulje za prženje

Priprema

Palačinke

1 Pripremite palačinke

U posudu stavite jaja, 2 žlice ulje, šećer, sol i 1 šalicu mlijeka te pomiješajte. Smjesi dodajte brašno te pomiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte preostalu šalicu mlijeka i promiješajte.


2 Pecite palačinke

Dodajte 1 žlicu ulja u posudicu. Uzmite komad papirnatog ručnika ili kist te premažite tavu za palačinke. Zagrijte tavu za palačinke na jakoj vatri, ulijte smjesu za palačinke te okrećite tavu kako bi dobili ravnomjeran sloj. Pustite da se palačinka peče oko minutu, a zatim je preokrenite i pecite još 20 sekundi. Ponavljajte dok sve palačinke ne budu gotove. Gotove palačinke pokrite da se ne osuše.

Nadjev za palačinke

3 Pripremite nadjev

Kupus dodajte u posudu te ga potpuno prekrijte vodom. Pustite da zavrije i kuhajte oko 2-3 minute (Tek toliko da kupus omekša, ali nemojte prekuhati, postat će kašast). Ocijedite i stavite sa strane da se ohladi. Uzmite ocijeđeni kupus, stisnite rukama kako biste uklonili višak vode te ga nasjeckajte na sitne komade. Zagrijte tavu na umjerenoj vatri, dodajte 2 žlice maslaca, luk i mrkvu te dinstajte 4-5 minuta dok povrće ne omekša. Izvadite iz tave. Gljive nasjeckajte na sitno te dodajte u tavu s 1 žlicom maslaca. Dinstajte na jakoj vatri dok ne poprime zlatnu boju. Lagano posolite i popaprite. U posudu dodajte svinjetinu, gljive, mrkvu, luk, kupus, majonezu i začine te dobro promiješajte.


4 Punite palačinke 

Prerežite palačinku na pola te premažite nadjevom. Preklopite par puta i oblikujte trokut. Ponovite s preostalim palačinkama. 


5 Pecite

Tavu premažite tankim slojem ulja. Kad je ulje vruće, stavite trokute u tavu i pržite oko 8-10 minuta, okrećući prema potrebi. Obložite tanjur s nekoliko papirnatih ručnika. Pečene palačinke stavite ih na papirnati ručnik kako bi se uklonio višak masnoće.


6 Poslužite

Palačinke poslužite tople s omiljenim prilogom ili umakom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
139 kcal
Proteini
6 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
8 g
Kolesterol
47 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.