“Okus štrudle“

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
“Okus štrudle“ by Shutterstock Shutterstock

Nakon što probate ovaj desert teško da ćete se vratiti pečenju štrudle. Poslužite uz prutiće lisnatog tijesta za verziju brze štrudle.

Sastojci

Broj porcija
1
100 ggranny smith jabuke, očišćene i narezane
Sok polovice limuna
1 žlicameda od kadulje
1 žlicazlatnih grožđica
Prstohvat cimeta
Prstohvat sitno sjeckanog svježeg ružmarina

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Jabuke prelijte limunovim sokom kako bi spriječili oksidaciju, ali i dodali kiseline. Dodajte im med, sitno sjeckani ružmarin, cimet i grožđice. 


2 Ohladite i poslužite 

Dobro promiješajte i ohladite u frižideru. Poslužite s prutićima lisnatog tijesta po želji.

Napomena

Ideja je da jelo bude asocijacija na štrudlu pa ga možemo slobodno nazvati „brza štrudla“.
Mate Janković
Mate Janković
Chef