Musaka s piletinom i šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka s piletinom i šampinjonima by Shutterstock Shutterstock
Musaka s piletinom i šampinjonima

Svi znamo za dobro poznatu klasičnu verziju musake koja se priprema od krumpira i mljevenog mesa! Mi vam donosimo recept za nešto drugačiju musaku s krumpirom, piletinom i šampinjonima koja se topi u ustima!

Sastojci

Broj porcija
6
900 gkrumpira
350 gpilećeg filea
300 gšampinjona, narezanih na kriške
300 mlslatkog vrhnja
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Ulje, po potrebi
1 glavica luka, sitno nasjeckana
Malo brašna
Vezica peršina, sitno nasjeckanog

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Skuhajte krumpir

Krumpir ogulite, narežite na kriške i skuhajte u slanoj vodi.


3 Pripremite piletinu

Piletinu narežite na kockice i začinite sa soli, paprom i brašnom. 


4 Ispecite piletinu

Zagrijte veliku tavu, dodajte 2 žlice ulja i ispržite piletinu dok fino ne porumeni. Izvadite iz tave i ostavite sa strane.


5 Pripremite gljive

U istu tavu dodajte luk i šampinjone te dinstajte dok ne ispari sva tekućina od gljiva. Dodajte peršin te kratko popržite, a zatim podlijte slatkim vrhnjem. Kratko promiješajte i sklonite s vatre.


6 Pripremite posudu za pečenje

Vatrostalnu posudu premažite uljem u tankom sloju. U posudu za pečenje posložite kriške krumpira, a zatim red piletine i red gljiva. 


7 Pecite

Stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi