Salata od kvinoje, crnog graha i pečenog batata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od kvinoje, crnog graha i pečenog batata by Shutterstock Shutterstock

Uz ovu zdravu i zasitnu salata od od kvinoje, crnog graha i pečenog batata ne treba vam meso, a za njezinu pripremu potrebno vam je pola sata!

Sastojci

Broj porcija
5

Salata

700 gbatata
2 žlicemaslinovog ulja
½ žličicesoli
¼ žličicecrnog papra
½ žličicemljevenog kumina
370 gkuhane kvinoje
1 limenka crnog graha, ispranog i ocijeđenog
1 limenka kukuruza, ispranog i ocijeđenog
1 glavica crvenog luka, nasjeckanog

Preljev

4 žlicemaslinovog ulja
3 žlicesoka limete
¼ žličicemljevenog kumina
¼ žličicekrupne soli
¼ žličicemljevene paprike

Priprema

Salata

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


2 Pripremite batat

Batat ogulite i narežite na kriške debljine 1,5 cm. Prelijte ga maslinovim uljem, začinite solju, paprom i kuminom te lagano promiješajte.


3 Pecite

Rasporedite batat na lim za pečenje i ubacite u pećnicu. Pecite 20 do 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.


4 Sjedinite sastojke za salatu 

U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte kukuruz, crni grah, crveni luk, kvinoju i batat.

Preljev

5 Napravite preljev

U manjoj posudi umutite sve sastojke za preljev. Prelijte preko salate i nježno pomiješajte.


6 Poslužite

Poslužite odmah ili prekrijte prozirnom folijom i čuvajte u hladnjaku do 4 dana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Proteini
13 g
Masnoće
19 g
Ugljikohidrati
73 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.