Pileća prsa u umaku od meda

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća prsa u umaku od meda by Shutterstock Shutterstock
Pileća prsa u umaku od meda

Pileća prsa su prvo ispečena, a zatim dinstana u kremastom umaku od češnjaka. Nemojte preskočiti dodatni korak i posipati piletinu brašnom jer stvara koricu za koju se umak može uhvatiti.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpilećih prsa
Sol
Papar
30 gbrašna
50 gmaslaca
2 češnja češnjaka, nasjeckanog
1 žlicajabučnog octa
1 žlicasoja umaka
100 gmeda

Priprema

1 Narežite piletinu

Pileća prsa narežite kako biste dobili 4 odreska. Svaku stranu posolite i popaprite.


2 Pobrašnite piletinu

Brašno uspite u plitku posudu. Piletinu dobro pobrašnite i otresite višak.


3 Ispecite piletinu

Otopite 40 g maslaca u velikoj tavi na jakoj vatri. Stavite piletinu u tavu i pržite 2 - 3 minute do zlatne boje. Okrenite i pecite drugu stranu 1 minutu. Smanjite vatru na srednje jaku. Dodajte češnjak i ostatak maslaca. Češnjak kratko pržite uz miješanje.


4 Napravite umak

Dodajte ocat, soja umak i med. Protresite tavu da se sjedini s ostatkom. Umak ostavite da zavrije, a zatim kuhajte 1 minutu ili dok se malo ne zgusne.


5 Poslužite

Okrenuti piletinu par puta kako bi se natopila umakom. Ako je umak previše gust, dodajte malo vode i promiješajte. Maknite s vatre. Piletinu raspodijelite na tanjure, prelijte preostalim umakom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.