Pileća prsa punjena šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća prsa punjena šampinjonima by Shutterstock Shutterstock

Pileća prsa punili smo pirjanim šampinjonima sa češnjakom, listovima špinata i sirom. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi.

Sastojci

Broj porcija
2
220 gpilećih prsa (2 komada)
¾ žličicesoli
¼ žličicepapra
30 gmaslaca
200 gšampinjona
2 češnja češnjaka, protisnuta
½ žličicesušenog timijana
50 gbaby špinata
80 gmozzarelle, naribane
1 žlicamaslinovog ulja

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.


2 Napravite džepiće

Pileća prsa zarežite pri vrhu pa nožem napravite udubinu kako bi dobili džepić u koji ćete stavljati nadjev. Pazite da ih ne prerežete do kraja. Posolite i popaprite piletinu po ukusu.


3 Napravite punjenje

Narežite šampinjone na tanke ploške. Otopite maslac u tavi koja može u pećnicu. Dodajte narezane šampinjone i pirjajte ih 3 minute dok ne počnu dobivati zlatnu boju. Dodajte češnjak, timijan, sol i papar te nastavite kuhati još 2 minute.


4 Dodajte špinat 

Ubacite baby špinat i miješajte dok ne uvene, oko 30 sekundi. Maknite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi.


5 Nadjenite pileća prsa

Napunite džepiće na piletini smjesom špinata i šampinjona. Zatvorite čačkalicom kako ne bi iscurila prilikom pečenja.


6 Pržite piletinu

Tavu na kojoj ste kuhali nadjev obrišite papirnatim ručnicima. Dodajte maslinovo ulje i zagrijte na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu u tavu i pržite svaku stranu pilećih prsa 1-2 minute.


7 Ispecite 

Posipajte piletinu sirom i stavite u pećnicu na 15 minuta ili dok unutarnja temperatura piletine ne bude 65 stupnjeva.


8 Poslužite

Izvadite piletinu iz tave na tanjur, prekrijte aluminijskom folijom i ostavite 5 minuta. Poslužite uz prilog po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi