Ako bih ikada morala birati, ovo jelo bi bilo definicija Okusa djetinjstva. Dan nije mogao biti bolji kad je mama ispekla frišku sirnu vrbovečku peru koja je ujedno i tradicionalno jelo mog rodnog kraja – Vrbovca.Neki ljudi ju zovu i “hrvatskom pizzom” zbog svojeg izgleda te je značajna zato što će postati prvim proizvodom u Hrvatskoj koja nosi oblik zaštite Zajamčeno tradicionalni specijalitet. Svaka mama/baka ima svoju recepturu koja se prenosi s koljena na koljeno, a za ovu sam zamolila svoju mamu da mi je otkrije. Par osnovnih sastojaka koji su se često nalazili u domovima rezultira ovom slasnom slanom pitom! Još bolje ako ste u mogućnosti nabaviti domaći svježi sir i domaće vrhnje, ma milina.Za sve one koji vole istraživati i degustirati stare recepture (a i doživjeti dašak tog vremena), preporučam da posjete Vrbovec tijekom manifestacije “Kaj su jeli naši stari” gdje udruge žena pripremaju različita jela tog kraja, između ostalog, i našu dragu vrbovečku peru!@gastrovale.ig