U pliću i širu zdjelu stavite ulje i pričekajte da se zagrije. Ubacite nasjeckani luk i povremeno miješajte. Kad luk postane staklast dodajte češnjak, lovorov list, domaće ljute paprike i rajčicu.
Jegulju je potrebno izrezati na zvona, da ostane na kostima, a zatim je potrebno svako zvono posebno očistiti. Ribu je potrebno očistiti, oprati i po potrebi narezati na 2 do 3 komada, ovisno o veličini. Kad je rajčica dovoljno kuhana, dodajte jegulju i ribu. U zdjelu dodajte i malo vode, tek toliko da prekrije ribu. Dodajte i 2 žlice vinskog octa koji će pomoći da se riba ne raspadne tijekom kuhanja.
Kuhajte na laganoj vatri, nepoklopljeno otprilike 15 minuta. Povremeno protresite zdjelu, no nikako nemojte miješati brudet. Probajte i po potrebi dodajte malo šećera.
Dodajte očišćene žabe te začinite sa soli i paprom po ukusu. Brudet se kuha dok riba ne omekša, zavisno o vrsti ribe, otprilike 30 do 40 minuta. Pred kraj kuhanja, ako želite gušći umak, možete dodati i malo brašna. Isprobajte, začinite po ukusu, te dodajte nasjeckani peršin.
Brudet poslužite s palentom.