Prosijajte brašno pa mu dodajte otopljenu mast, razmućena jaja, šećer, Maraskino i vodu. Rukama umijesite čvrsto tijesto. Po potrebi dodajte još brašna da dobijete vrlo čvrsto tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta da se ohladi.
Podlogu na kojoj ćete valjati tijesto obilno pobrašnite, a tijesto razvaljajte tanko. S rukom ili kistom maknite višak brašna s tijesta te ga premjestite na široki lim za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Označite sredinu tijesta pa od te točke kotačićem počnite rezati u krug, u obliku puža, tako da veći krugovi (tj. trake) budu širine oko 6 cm, a uži (koje urezujte tik do širih) oko 1 do 1, 5 cm. Višak tijesta stavite u hladnjak.
Bademe prelijte kipućom vodom i ostavite ih otprilike 20 minuta, a zatim im skinite kožicu. Kratko ih prosušite u pećnici ili pomoću kuhinjske krpe pa ih sameljite. Bademima dodajte šećer, naribanu koricu naranče i limuna i Maraskino. Sve sastojke promiješajte, dodajte jaja i još jednom dobro promiješajte.
Na razvaljane trake žlicom stavljajte nadjev ostavljajući rubove traka praznima. Rubove tijesta pomoću kista premažite hladnom vodom.
Višak tijesta opet razvaljajte što tanje pa kotačićem narežite trake širine 1,5 cm. Dobivenim trakicama obrubite široke trake torte te ih pomoću prstiju skupite kako bi dobili valoviti rub, a zatim ih pritisnite kako bi se što bolje spojile na prethodno navlaženo tijesto. Obrubite sve prazne rubove, a nadjev poravnajte žlicom.
Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva te pecite tijesto 30 do 40 minuta. Pripazite da torta ostane svijetle boje.
Pričekajte da se torta ohladi, posipajte sa šećerom u prahu i poslužite.