Brašno prosijajte pa mu dodajte šećer i prašak za pecivo. Promiješajte te prstima napravite rupu u brašnu. Ubacite žumanjke i rastopljeni maslac. Rukama umijesite mekano tijesto postepeno dodajući prošek. Lagano oblikujte tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da malo odmori dok pripremate nadjev.
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva. Bademe stavite na lim za pečenje i kratko ih tostirajte u pećnici. Gotove bademe ostavite da se ohlade, a zatim ih ručno ili strojno sameljite.
Pomiješajte sve suhe sastojke te ih lagano povežite s mokrim sastojcima.
Tijesto razvaljajte što tanje te njime obložite kalup promjera 24 cm koji je prethodno potrebno dobro namastili maslacem. Odrežite višak tijesta, ubacite nadjev i žlicom ga zagladite.
Višak tijesta tanko razvaljajte i izrežite na trake širine do 2 cm. Trake posložite po nadjevu da dobijete rešetkasti oblik. Po jedan cijeli badem upiknite tamo gdje se trake križaju.
Vrlo je bitno da ovu tortu pečete na visokoj temperaturi od 180 stupnjeva prvih 15 minuta, a ostatak vremena, 45 do 60 minuta, torta se zapravo suši na niskoj temperaturi od 110 stupnjeva.
Prije posluživanja, po želji, tortu pospite šećerom u prahu.