Tikvice operite, naribajte, prebacite u cjedilo, posolite i tako ih ostavite 10 minuta.
U veću posudu stavite sir, dodajte umućeno jaje, sol, sjeckani vlasac, brašno, nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte. Rukama ocijedite tikvice i dodajte ih u smjesu sa sirom. Umiješajte i prašak za pecivo te promiješajte. Trebali bi dobiti gustu i pomalo ljepljivu smjesu. Ukoliko je smjesa prerijetka dodajte malo brašna.
Na srednje jakoj vatri zagrijte 3 do 4 žlice biljnog ulja. Žlicom vadite smjesu, a polpete oblikujte rukama. Lagano navlažite ruke vodom kako se smjesa ne bi ljepila za dlanove. Poslažite na tavu i pecite 6 do 8 minuta uz često okretanje.
Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće i ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite toplo.