Polpete od tikvica i svježeg sira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od tikvica i svježeg sira by Shutterstock Shutterstock

Tikvice možete pripremiti na raznovrsne načine, polpete s tikvicama i svježim sirom jedan su od njih. Možete ih jesti tople i hladne,a smjesa je pogodna za eksperimentiranje pa tako u nju možete dodati luk, češnjak ili neku drugu vrstu sira.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gtikvica
250 gsvježeg sira
1jaje
1½ žličicesjeckanog vlasca
60 goštrog brašna
glatkog brašna
10 gsvježe nasjeckanog peršina
1 žličicapraška za pecivo
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Biljno ulje za prženje

Priprema

1 Naribajte tikvice

Tikvice operite, naribajte, prebacite u cjedilo, posolite i tako ih ostavite 10 minuta. 


2 Pripremite smjesu

U veću posudu stavite sir, dodajte umućeno jaje, sol, sjeckani vlasac, brašno, nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte. Rukama ocijedite tikvice i dodajte ih u smjesu sa sirom. Umiješajte i prašak za pecivo te promiješajte. Trebali bi dobiti gustu i pomalo ljepljivu smjesu. Ukoliko je smjesa prerijetka dodajte malo brašna. 


3 Ispecite polpete

Na srednje jakoj vatri zagrijte 3 do 4 žlice biljnog ulja. Žlicom vadite smjesu, a polpete oblikujte rukama. Lagano navlažite ruke vodom kako se smjesa ne bi ljepila za dlanove. Poslažite na tavu i pecite 6 do 8 minuta uz često okretanje.


4 Poslužite

Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće i ponovite postupak s ostatkom smjese. Poslužite toplo. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.