Hrskava pileća krilca s medom i srirachom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Hrskava pileća krilca s medom i srirachom
Hrskava pileća krilca peku se u pećnici, a zatim su prelivena umakom od meda i ljutog umaka. Ako niste ljubitelj ljutog slobodno smanjite količinu sriracha umaka.

Sastojci

Broj porcija
4

Meso

2 žlicepraška za pecivo
1 žlicasoli
1 žličicasvježe mljevenog papra
1 žličicadimljene paprike
1 kgpilećih krilaca

Umak

100 gmeda
75 mlsriracha umaka
1 žlicarižinog octa
¼ žličicesezamovog ulja
Prstohvat sezama ili po želji

Priprema

Meso

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, lim za pečenje obložite aluminijskom folijom, a preko folije stavite rešetku koja smije u pećnicu. 


2 Sjedinite sastojke

Umiješajte prašak za pecivo, sol, papar i papriku te smjesu posipajte preko pilećih krilaca pazeći da krilca budu ravnomjerno uvaljana u smjesu. 


3Pecite

Poslažite krilca na pripremljenu rešetku i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta. Krilca okrenite pa nastavite peći još 20 minuta nakon čega ćete ih još jednom okrenuti i peći još 15-ak minuta dok ne postanu hrskava i lijepe zlatne boje. Prebacite ih u posudu.

Umak

4Umiješajte

Umiješajte med, srirachu, rižin ocat i sezamovo ulje. Prelijte preko pečenih krilaca i u potpunosti ih nadjenite pa ih prebacite na pladanj za posluživanje i pospite sezamom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
314.8 kcal
Proteini
19.3 g
Masnoće
14.3 g
Ugljikohidrati
28.7 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.