Pohane bukovače

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane bukovače by Shutterstock Shutterstock

Bukovače su gljive koje možete kupiti u gotovo svim većim dućanima ili na tržnici. Često se koriste u pripremi juha, variva ili woka, a mi smo ih ovaj put odlučili pohati. U smjesu od paniranja po želji možete dodati i sezam, a poslužiti možete uz salatu i tartar umak. 


Sastojci

Broj porcija
3
9bukovača srednje veličine
200 gkrušnih mrvica
4jaja
150 gbrašna
sol, po ukusu
papar, po ukusu
ulje, za prženje

Priprema

1 Pripremite bukovače

Bukovače odvojite ako se drže zajedno, a one veće od 8 cm u promjeru prepolovite. Bukovače operite, posušite s papirnatim ručnikom i očistite. Posolite i popaprite po ukusu sa svih strana. 


2 Panirajte

U jednoj posudi umutite jaja, u drugu stavite brašno, a u treću krušne mrvice. Svaku bukovaču uvaljajte u jaja, zatim u brašno pa u krušne mrvice. 


3 Pržite

U veću tavu stavite dovoljno ulja i pričekajte da se zagrije na srednje jakoj vatri. Panirane bukovače prvo pržite na gornjoj strani klobuka, a zatim ih okrenite.


Pržite par minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pohane bukovače izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. 


4 Poslužite

Pohane bukovače poslužite s prilogom i umakom po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.