Kuhani džin

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kuhani džin by Shutterstock Shutterstock

Ljetno piće dobilo je svoju verziju i za hladnije dane, ali ovaj put bez tonika. Sok od jabuke možete zamijeniti i sokom od brusnica. Kuhani džin idealan je za kućne tulume i druženja, lako i brzo se pripreme, a još brže ispija. 

Sastojci

Broj porcija
2
100 mldžina
400 mlsoka od jabuke
½limuna, narezanog na ploškice
1lovorov list
4klinčića
2 sjemenkesjemenke kardamoma, lagano zdrobljene (ili kardamom u prahu)
1 štapićcimeta
½ žličicesjemenki korijandera
1 žličicameda

Priprema

1 Rasporedite džin

Džin ravnomjerno rasporedite u četiri čaše koje su otporne na visoke temperature.


2 Kuhajte

Sok od jabuke ulijte u manji lonac i dodajte ostale sastojke. Stavite na laganu vatru i zagrijte do vrenja uz miješanje.


Procijedite, rasporedite u pripremljene čaše te lagano promiješajte. Poslužite toplo. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.