Pečena cikla s mozzarellom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena cikla s mozzarellom by Shutterstock Shutterstock

Pečena cikla u foliji može se iskoristiti kao salata ili kao prilog jelima. Mi smo ju pripremili kao salatu uz mozzarellu i rikolu. Po želji prelijte omiljenim dresingom i pospite hrskavim sjemenkama. 


Sastojci

Broj porcija
2
4 žlicemaslinova ulja
4 žlicebalzamičnog octa
200 gmalih kuglice mozzarelle
100 grikule
prstohvat naribane limunove korice
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Priprema

1 Pripremite ciklu

Ciklu operite, temeljito očistite i osušite papirnatim ručnikom. Svaku zasebno zamotajte u aluminijsku foliju, a prije nego što ju čvrsto zatvorite, preko nje stavite žlicu maslinovog ulja, žlicu balzamičnog octa te sol i papar po ukusu. Ciklu prebacite na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. 


2 Pecite

Zamotanu ciklu stavite u pećnicu na otprilike 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi, a zatim ju ogulite i narežite na kockice. 


3 Poslužite

Narezanu ciklu rasporedite u tanjure, dodajte mini mozzarellu, te začinite po ukusu. Pospite rikolom i naribanom koricom limuna. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.