Razljevak od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Razljevak od krumpira by Shutterstock Shutterstock

Iako ima mnogo naziva, mi ga znamo pod ovim. Kako ih i ne bi imao toliko kad se priprema duž cijele regije, pa i šire. Jeftin i fin, to je dovoljno da ga pripremite već danas.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgkrumpira
400 gglatkog brašna
1 glavicacrvenog luka
200 gkiselo vrhnja
2jaja
100 mlmlijeka
1 žličicasoli
ulje za namazati lim za pečenje

Priprema

1 Promiješajte

Prije svega upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.


Luk narežite na sitne kockice, a krumpir ogulite pa naribajte. Dodajte ostale sastojke i dobro izmiješajte kuhačom.


2 Zagrijte lim za pečenje

Veliki lim za pečenje, onaj crni od pećnice, premažite uljem pa stavite u pećnicu da se zgrije. To se radi zato da se razljevak ne zalijepi.


3 Ispecite

Kad je lim zagrijan, izvadite ga, ali oprezno - nemojte zaboraviti da je vruć.


Ulijte pripremljenu smjesu i stavite peći sat vremena. Na kraju kad je pečeno možete premazati s malo rastopljenog maslaca ako želite.

Ana Korenic