Confit od češnjaka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Confit od češnjaka by Shutterstock Shutterstock

Confit je tehnika pripreme hrane u maslacu, ulju ili masti na niskim temperaturama kroz duže vrijeme. Ovako pripremljeni češnjak oduševit će vas okusom i teksturom. Obavezno ga čuvajte u hladnjaku, a možete ga koristiti kao dodatak u namazima, dodatak u pire krumpiru, u umacima, ili na lagano tostiranom kruhu. 


Sastojci

Broj porcija
4
3cijele glavice češnjaka
480 mlmaslinovog ulja
6grančica svježeg timijana
3lovorova lista

Priprema

1 Pripremite češnjak

Svaku glavicu češnjaka odvojite od režnjeva i svaki češanj ogulite. 


2 Sjedinite sastojke

Pomiješajte sve sastojke u manjoj tavi, na laganoj vatri. Pirjajte otprilike 30 minuta dok češnjak ne omekani, ali ne i porumeni. Pustite da se ohladi.


3 Prebacite u staklenke

Šupljikavom žicom prebacite češnjak i začinsko bilje u čiste i manje staklenke. Prelijte ih maslinovim uljem od kuhanja, zatvorite i čuvajte u hladnjaku. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.