Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 23 cm te ga lagano nauljite (dno i stijenke) i pobrašnite.
U manjem loncu zakuhajte 240 g vode. U većoj posudi s pjenjačom sjedinite šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanilije te miksajte mikserom na srednje jakoj brzini 2 minute. Umiješajte kipuću vodu (240 g) koju ste prethodno zakuhali. Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i pecite otprilike 50 minuta.
Gotov biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10 minuta pa izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu.
Nasjeckajte i rastopite čokoladu (na štednjaku ili u intervalima u mikrovalnoj) te ostavite da se ohladi.
Na srednje jakoj brzini izmiksajte krem sir i postepeno dodajte šećer u prahu. Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljenu i ohlađenu čokoladu te kratko miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite sa strane dok pripremate ganache.
Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće, a vrhnje za šlag zagrijete do vrenja pa prelijte preko čokolade i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Ostavite da se ganache ohladi 5 minuta pa ponovno promiješajte.
Ohlađeni biskvit prerežite nožem ili koncem. Jedan sloj biskvita stavite na tanjur za serviranje i premažite kremom. Koristite špatulu ili nož kako bi kremu ravnomjerno razmazali po biskvitu. 250 g jagoda operite i narežite na kolutiće te ih ravnomjerno posložite na sloj kreme. Na njih stavite drugi sloj biskvita.
Čokoladni ganache oprezno prelijte preko torte puštajući da se čokolada slijeva po rubovima torte. Pričekajte 15 do 30 minuta da se glazura malo stisne, a zatim na nju poslažite ostatak jagoda (narezanih ili u komadu), narežite i poslužite.