Pržene tikvice s ljutikom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pržene tikvice s ljutikom by Shutterstock Shutterstock
Jednostavno i lagano jelo, gotovo za samo 15 minuta, a odlično ide uz grill ili bilo koju vrstu morskih plodova. Tikvice su prvo pržene same, a zatim su dodane krušne mrvice i ljutika kako bi jelo bilo hrskavije.

Sastojci

Broj porcija
4
680 gtikvica
2 žlicemaslinovog ulja
2 žlicekrušnih mrvica
15 gmaslaca
Nasjeckana ljutika
Nasjeckani peršin
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Pripremite tikvice

Tikvice operite i osušite. Odrežite im krajeve, ali ih nemojte guliti. Narežite ih na kriške.


2 Pirjajte

Zagrijte ulje na neprianjajućoj tavi i ubacite tikvice. Pirjajte ih na jakoj vatri 5 minuta, povremeno protresite pa dodajte sol i papar.


3 Poslužite

U tavu dodajte maslac i krušne mrvice. Kada mrvice počnu dobivati smeđu boju, dodajte ljutiku i pirjajte još koju minutu. Pospite peršinom pa poslužite.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
134 kcal
Proteini
3 g
Masnoće
10 g
Ugljikohidrati
9 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.