Pripremite lim za pečenje dimenzija 37x40 cm, lagano ga premažite maslacem pa po njemu posipajte kokosovo brašno. Ravnomjerno rasporedite kokos po limu, pazeći da dno u potpunosti bude prekriveno.
Odvojite 750 ml mlijeka i zajedno sa šećerom i vanilijom stavite na srednje jaku vatru da zakuha.
U posudi srednje veličine, pjenjačom umutite ostatak mlijeka (250 ml) zajedno s kukuruznim škrobom, brašnom i kakaom. Dobro promiješajte kako bi se sastojci spojili i kako ne bi nastale grudice.
U mlijeko koje je zakuhalo dodajte smjesu s brašnom te cijelo vrijeme miješajte pjenjačom. Kuhajte miješajući par minuta dok se krema ne zgusne. U gustu kremu dodajte maslac narezan na komadiće. Miješajte dok se maslac ne rastopi i dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ravnomjerno izlijte kremu po cijelom limu te nožem ili špatulom poravnajte površinu. Pripazite da kremu ne izlijete samo na sredinu jer ćete ju teže razvući zbog kokosa koji je na dnu.
Kremu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi zatim ju prebacite u hladnjak na 3 sata.
Vrhnje istucite u šlag te ga razmažite po ohlađenoj kremi. Vratite u hladnjak na još sat vremena kako bi se sve stisnulo.
Izvadite iz hladnjaka te nožem po dužini razrežite kolač na 8 trakica širine oko 4,5 cm. Uz pomoć špatule polako zarolajte svaki komad u oblik rolade. Oprezno i nježno roladu prebacite na tanjur za serviranje i stavite u hladnjak do posluživanja.