Sendviči iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 55min
KompliciranostTežina
Cijena
Sendviči iz pećnice
Sendviči iz pećnice
Za ove sendviče potreban vam je kruh pravokutnog oblika, možete ga kupiti ili zamijesiti po receptu u nastavku. Kruh možete puniti s različitim vrstama šunke i sira te s dodacima poput senfa, kečapa i majoneze.

Sastojci

Broj porcija
6

Kruh

800 gglatkog brašna
300 mltoplog mlijeka
200 mlvode
50 mlulja
1 žličicasoli
1 žličicašećera
1 žlicasuhog kvasca
1jaje
20 gmaslaca

Punjenje

60 gsenfa
1 žlicameda
60 gotopljenog maslaca
1 žlicasjemenki maka
80 gmajoneze
12 kriškašunke po izboru
12 kriškasira po izboru

Priprema

Kruh

1Aktivirajte kvasac

U toplo mlijeko umiješajte suhi kvasac i šećer pa ostavite na sobnoj temperaturi otprilike 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao. 


2Umijesite tijesto

U većoj posudi pomiješajte brašno i sol, dodajte ulje, razmućeno jaje, smjesu s kvascem i vodu. Rukama mijesite dok ne dobijete glatko tijesto, otprilike 5 minuta. Tijesto prekrijte čistom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 45 minuta.


3Oblikujte

Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu i premijesite par puta. Oblikujte u veću štrucu te ga po dužini podijelite na dva dijela. Svaku štrucu podijelite na 6 dijelova, tako da ukupno dobijete 12 komada tijesta. Svaki komad rukama oblikujte u manju lopticu. 


4Ostavite da tijesto naraste

Otopljenim maslacem nauljite pleh pravokutnog oblika te u njega poslažite tijesto, ostavljajući par centimetara razmaka između loptica, prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. 


5Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon što je tijesto naraslo stavite ga u pećnicu na 30 do 40 minuta. Ako primijetite da kruh dobije zlatnu boju prije vremena prekrijte ga aluminijskom folijom. 


6Ostavite da se ohladi

Izvadite iz pećnice, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite 10 minuta da se ohladi. Kruh izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja. 


7Prerežite

Nakon što se ohladio prerežite ga vodoravno, a donji dio kruha prebacite na pleh obložen papirom za pečenje. 

Punjenje

8Sjedinite senf i med

U manjoj posudi sjedinite senf i med. 


9Sjedinite sastojke

U drugoj, manjoj, posudi sjedinite otopljeni maslac, sjemenke maka i 1 žlicu smjese sa senfom i medom. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.


10Rasporedite sastojke

Jednako razmažite majonezu po donjoj polovici kruha, šunku preklopite pa ju rasporedite na majonezu, a sir u dva sloja poslažite na šunku. Sir premažite smjesom senfa i meda pa poklopite gornjom polovicom kruha. 


11Pecite

Kruh premažite otopljenim maslacem i makom. Stavite u pećnicu na 15 do 20 minuta.


12Poslužite

Izvadite, ostavite da se kratko ohladi i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.