Tiramisu s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Tiramisu s jagodama
Volite tiramisu? Nestrpljivo čekate sezonu jagoda? Odlučili smo se za proljetno izdanje ove svima dobro poznate slastice uz dodatak jagoda.

Sastojci

Broj porcija
6
450 gjagoda
3žumanjka
1 jaje
220 mlvrhnja za šlag
300 gpiškota
30 mlruma
180 gšećera u prahu
500 gmascarpone sira
1 žličicaekstrakta vanilije
1kremfix
200 mljake kave
2 žlicekakaa u prahu

Priprema

1Pripremite jagode

Jagode operite i očistite, 225 g narežite na kolutove, a ostatak samo na polovice.


2Usitnite

Polovice jagoda usitnite štapnim mikserom i ostavite sa strane.


3Miksajte

U posudu srednje veličine dodajte žumanjke, jaje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te miksajte, na srednje jakoj brzini, otprilike 3 – 5 minuta ili dok smjesa na postane pjenasta i svjetla. U dobivenu smjesu umiješajte pire od jagode i mascarpone.


4Umiješajte

Vrhnje i kremfix miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag, te ga lagano, špatulom, umiješajte u smjesu od jagoda i mascarponea. 


5Dodajte rum

Skuhanu kavu ostavite da se ohladi pa u nju dodajte rum. 


6Poslažite

Piškote sa svake strane kratko umočite u kavu pa slažite u manji četvrtasti pekač. Na piškote premažite sloj kreme, rasporedite narezane kolutove jagode i opet stavite malo kreme, tek toliko da ih prekrijete. Ponovno poslažite namočene piškote, ostatak jagoda pa sve zagladite kremom.


7Ohladite

Stavite u hladnjak preko noći kako bi se sve dobro stisnulo.


8Poslužite

Prije posluživanja pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.