Jagode operite i očistite, 225 g narežite na kolutove, a ostatak samo na polovice.
Polovice jagoda usitnite štapnim mikserom i ostavite sa strane.
U posudu srednje veličine dodajte žumanjke, jaje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te miksajte, na srednje jakoj brzini, otprilike 3 – 5 minuta ili dok smjesa na postane pjenasta i svjetla. U dobivenu smjesu umiješajte pire od jagode i mascarpone.
Vrhnje i kremfix miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag, te ga lagano, špatulom, umiješajte u smjesu od jagoda i mascarponea.
Skuhanu kavu ostavite da se ohladi pa u nju dodajte rum.
Piškote sa svake strane kratko umočite u kavu pa slažite u manji četvrtasti pekač. Na piškote premažite sloj kreme, rasporedite narezane kolutove jagode i opet stavite malo kreme, tek toliko da ih prekrijete. Ponovno poslažite namočene piškote, ostatak jagoda pa sve zagladite kremom.
Stavite u hladnjak preko noći kako bi se sve dobro stisnulo.
Prije posluživanja pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite.