Punjene tikvice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene tikvice
Za pripremu ovog jela tikvice je potrebno izdubiti, a zatim napuniti nadjevom od povrća i mljevene junetine. S izborom povrća i začina možete se poigrati, a aromatične tikvice možete poslužiti uz rižu ili zelenu salatu.

Sastojci

Broj porcija
6
4 žlicemaslinovog ulja
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu
½ glavicenasjeckanog luka
2 češnjaprotisnutog češnjaka
450 gmljevene junetine
½ žličicečilija u prahu
¼ žličicemljevene paprike
90 gkonzerviranog graha
90 gnasjeckanih cherry rajčica
140 gkukuruza
80 gnaribanog cheddar sira
80 gnaribanog sira po izboru
1 žlicasvježe sjeckanog peršina

Priprema

1Pripremite tikvice

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tikvice operite i prerežite po dužini, zatim ih žlicom izdubite, a ostatke sačuvajte. 


2Poslažite tikvice

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite prerezane tikvice. Prelijte ih s 2 žlice maslinovog ulja i začinite po ukusu sa soli i paprom. Stavite u pećnicu na 10 minuta, dok ne postanu blago mekane i svjetlo zelene boje. 


3Pirjajte

U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte nasjeckani luk i ostatke izdubljenih tikvica pa ih pirjajte otprilike 5 minuta. Umiješajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte mljevenu junetinu i kuhačom usitnite meso. Pecite otprilike 6 do 8 minuta dok meso ne dobije boju. Po potrebi ocijedite višak masnoće koje je meso pustilo tijekom kuhanja. 


4Sjedinite sastojke

Umiješajte čili, papriku i začinite sa soli i paprom. Ubacite grah, narezane cherry rajčice i kukuruz pa sve dobro promiješajte.


5Napunite tikvice

Tikvice izvadite iz pećnice, napunite ih dobivenom smjesom i posipajte sa sirom. Vratite u pećnicu na 15 minuta ili dok se sir ne otopi. Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi