Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tikvice operite i prerežite po dužini, zatim ih žlicom izdubite, a ostatke sačuvajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite prerezane tikvice. Prelijte ih s 2 žlice maslinovog ulja i začinite po ukusu sa soli i paprom. Stavite u pećnicu na 10 minuta, dok ne postanu blago mekane i svjetlo zelene boje.
U većoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte nasjeckani luk i ostatke izdubljenih tikvica pa ih pirjajte otprilike 5 minuta. Umiješajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte mljevenu junetinu i kuhačom usitnite meso. Pecite otprilike 6 do 8 minuta dok meso ne dobije boju. Po potrebi ocijedite višak masnoće koje je meso pustilo tijekom kuhanja.
Umiješajte čili, papriku i začinite sa soli i paprom. Ubacite grah, narezane cherry rajčice i kukuruz pa sve dobro promiješajte.
Tikvice izvadite iz pećnice, napunite ih dobivenom smjesom i posipajte sa sirom. Vratite u pećnicu na 15 minuta ili dok se sir ne otopi. Pospite svježe sjeckanim peršinom i poslužite.