Nasi goreng

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
 Nasi goreng by Shutterstock Shutterstock

Nasi Goreng je popularna indonezijska pržena riža koja se tradicionalno poslužuje s pečenim jajetom.

Sastojci

Broj porcija
2

Piletina

150 gpilećih prsa
1 žlicaulja
1 žličicasojinog umaka

Riža

300 gkuhane riže
1 žlica + 1½ žličiceulja
1crvena čili papričica
1 žličicasojinog umaka

Dodatno

4jaja
rajčica, krastavac
ljutika
sok limete

Priprema

1Popržite češnjak i čili papričicu

Zagrijte ulje u velikoj tavi ili woku na jakoj vatri. Dodajte čili i češnjak, miješajte 10 sekundi. Dodajte luk, pržite 1 minutu.


2Dodajte piletinu narezanu na trakice

Dodajte piletinu, pržite nekoliko minuta, zatim dodajte sojin umak i kuhajte dok se piletina malo ne karamelizira.


3Dodajte rižu i karamelizirajte je

Dodajte rižu i 2 žlice sojinog umaka. Pržite, neprestano miješajući, 2 minute dok se umak ne reducira i zrna riže ne počnu karamelizirati (ključno je za okus!).


4Servirajte Nasi goreng

Poslužite uz dodatke po izboru (zeleni luk, crveni čili, pržena ljutika).

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.