U posudi srednje veličine pomiješajte mlijeko, med, kvasac i 100 g brašna. Ostavite smjesu 50 minuta da naraste.
U posebnoj posudi sjedinite ostatak brašna i sol. Dodajte smjesu s kvascem, jaja, vodu i ulje. Mijesite otprilike 10 minuta, odnosno dok se ne formira glatko i elastično tijesto.
Prebacite u lagano nauljenu posudu, okrenite par puta kako bi se nauljilo sa svih strana i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite 60-80 minuta da naraste.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na dva jednaka dijela.
Veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Podijelite svaki komad na četiri dijela i rukama formirajte duguljaste valjke, a zatim isprepletite tijesto u oblik pletenice.
Dobivene pletenice prebacite na prethodno pripremljeni pleh i ostavite da se dižu 30 do 40 minuta.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Pletenice premažite bjelanjcima, pospite makom ili sezamom i pecite 20 do 25 minuta.
Izvadite iz pećnice na rešetku i ostavite da se ohlade pa poslužite.