U malo razrijeđenog mlakog mlijeka dodajte šećer te izmrvljeni kvasac, pa pustite sa strane na toplom da nadođe.
U posudu stavite većinu brašna. Napravite udubljenje u koje dodajte mlaku vodu, jaja, sol, te dignuti kvasac sa mlijekom. Umiješajte sastojke lagano miješajući u srednje mekano tijesto.
Tako umiješeno tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se diže (kvasa) oko 45 minuta.
Tvrdu mast dobro izradite dok ne dobije kremast izgled. Dasku za razvlačenje dobro pobrašnite, pa na nju istresite nadošlo tijesto i razvite ga na debljinu prsta.
Tako razvijeno tijesto premažite trećinom masti te ga preklopite tri puta, razvaljajte oklagijom pa ponovite preklapanje i pustite tijesto da se odmori i digne 10-ak min.
Ovaj postupak ponovite još dva puta s mazanjem masti te potom radite oblike koje želite. Stavite u podmazanu tepsiju i pustite da se odmara oko 45 min.
U zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva stavite lisnatu pogaču poprskanu vodom da se prvih 5 min peče na 250 stupnjeva, a potom još 15 min na 200, odnosno dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Temperaturu pećnice prilagodite izgledu i obliku pogače pomalo smanjujući ju, a peče se ukupno oko 45 min.
Prije kraja pečenja na 5 min pogaču premažite sa razrađenim žumanjcima kako bi dobila rumenu boju.
Pečenu pogaču poželjno je ostaviti u isključenoj pećnici još 5 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, poprskajte hladnom vodom te umotajte u veliku kuhinjsku krpu ili stolnjak da se upari. Ohlađenu pogaču kidajte na komade.