Na mikser pričvrstite nastavak za tijesto, a u posudi sjedinite vodu, kvasac i med te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ostavite smjesu da odstoji 10 do 15 minuta, dok se ne zapjeni.
Kada se smjesa zapjenila, postepeno dodajte sol, 240 g običnog brašna i 270 g brašna za dizana tijesta. Mikser neka vam bude na manjoj brzini. Nakon otprilike 5 minuta, ako je tijesto još uvijek ljepljivo, dodajte preostalo brašno za dizana tijesta i 60 g običnog brašna. Tijesto bi vam trebalo ispasti kruće i zbijenije nego što je inače slučaj s dizanim tijestima. Izvadite tijesto iz posude te ga zamijesite rukama i oblikujte u loptu. U slučaju da je tijesto i dalje ljepljivo, dodajte ostatak običnog brašna.
Nauljite dvije veće posude te podijelite tijesto na dva dijela (svaki neka bude otprilike 570 g). Jedan dio tijesta stavite u nauljenu posudu te ga okrenite koji put po posudi kako biste i njega nauljili.
Drugu polovicu stavite u posudu od miksera i dodajte crvenu boju. Miješajte dok se crvena boja u potpunosti sjedini s tijestom, a zatim ponovite postupak kao s prvim dijelom tijesta.
Tijesta pokrijte te ostavite otprilike sat vremena na toplom da narastu.
Kada je tijesto naraslo, izvadite iz posude na radnu površinu. Radnu površinu slobodno malo pobrašnite kako vam se tijesto ne bi lijepilo.
Svaki komad tijesta podijelite na 14 do 15 komada. Svaki komad neka bude otprilike 40 g. Uzmite po jedan crveni i po jedan bijeli komad, razvaljajte ih u valjčiće dužine 20-ak cm te ih omotajte jedan oko drugog oblikujući šećerni štapić. Ponovite postupak s ostatkom tijesta te ih slažite na nauljeni lim za pečenje. Pazite da na limu ne bude previše štapića jer će još rasti, pa da se ne dodiruju.
Prekrijte ih i ostavite još 30-ak minuta da još malo narastu.
Nakon tih 30 minuta napunite veći lonac vodom i ubacite smeđi šećer te ostavite da zakuha.
Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva. Namastite još jedan lim za pečenje.
Kada voda zakuha, ubacujte u nju dva po dva peciva. Kuhajte ih s jedne strane 2 minute, zatim ih okrenite na drugu stranu i kuhajte još 30-ak sekundi. Jedno po jedno pecivo slažite u pripremljeni lim za pečenje. Postoji mogućnost da ćete ih morati ponovno oblikovati u štapiće.
Premažite peciva maslacem te ih pospite sa soli. Stavite ih u pećnicu na 5 minuta na 260 stupnjeva, zatim smanjite temperaturu na 205 stupnjeva i pecite još 20 do 30 minuta.
Prije posluživanje peciva ostavite da se u potpunosti ohlade. Druga opcija je da ih slistite čim ih izvadite iz pećnice.