Krvavice s kiselim kupusom i restanim krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 25min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krvavice s kiselim kupusom i restanim krumpirom
Ovo tradicionalno jelo poznato je svima, a najčešće se priprema u zimskim danima. Dinstani kiseli kupus s restanim krumpirom provjereno je najbolja kombinacija uz krvavice.

Sastojci

Broj porcija
4

Kiseli kupus

1 glavicacrvenog luka
500 grezanog kiselog kupusa / zelja
1 žličicamljevene slatke crvene paprike
200 mlvode za podlijevanje
Ulje za prženje
Sol po ukusu
Papar po ukus
2 komadalovorovog lista

Restani krumpir

500 gkrumpira
1 glavica crvenog luka
Ulje za prženje
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Krvavice

4krvavice
2 žlicesvinjske masti

Priprema

Kiseli kupus

1Pripremite kiseli kupus i luk

Operite kiseli kupus u hladnoj vodi te ga dobro ocijedite, a luk nasjeckajte na kockice.


2Pirjajte

U veću tavu dodajte ulja, dovoljno da prekrije dno, zagrijte na srednje jakoj vatri pa dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 do 10 minuta. 


3Kuhajte

Na omekšali luk dodajte kiseli kupus, poklopite i uz povremeno miješanje dinstajte 5 do 10 minuta. Začinite sa soli i paprom po ukusu, dodajte lovorov list i mljevenu papriku pa podlijte s vodom. Kuhajte otprilike 15 minuta dok voda ne ispari, a kupus postane mekan.

Restani krumpir

4Skuhajte krumpir

Krumpir dobro operite, stavite u veći lonac, dodajte vodu i kuhajte u kori. Nakon što voda zavrije, kuhajte ga otprilike 45 do 50 minuta. Da biste bili sigurni da je krumpir gotov, probodite ga vilicom. Ako vilica lagano prođe kroz krumpir, znači da je gotov. Maknite s vatre, ocijedite i pričekajte da se kratko ohladi.


5Narežite

Ogulite koru, narežite na ploške, a luk očistite i nasjeckajte na kockice. 


6Pržite

U tavu stavite ulja, dovoljno da prekrije dno, zagrijte na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Lagano ga zapržite. Dodajte narezani krumpir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Dok miješate, lagano kuhačom pritišćite ploške krumpira. Pržite sve skupa 5 do 7 minuta. 

Krvavice

7Zagrijte pećnicu

Krvavice operite i dobro osušite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.


8Namažite krvavice

Namažite ih sa svinjskom masti u tankom sloju, a ostatak masti stavite na dno pekača. 


9Pecite

Pecite u pećnici 40 minuta. Kako se krvavice ne bi zalijepile za dno, svakih 15 minuta protresite pekač.


10Poslužite

Pečene krvavice servirajte uz kiseli kupus i restani krumpir. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.