Operite kiseli kupus u hladnoj vodi te ga dobro ocijedite, a luk nasjeckajte na kockice.
U veću tavu dodajte ulja, dovoljno da prekrije dno, zagrijte na srednje jakoj vatri pa dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, otprilike 5 do 10 minuta.
Na omekšali luk dodajte kiseli kupus, poklopite i uz povremeno miješanje dinstajte 5 do 10 minuta. Začinite sa soli i paprom po ukusu, dodajte lovorov list i mljevenu papriku pa podlijte s vodom. Kuhajte otprilike 15 minuta dok voda ne ispari, a kupus postane mekan.
Krumpir dobro operite, stavite u veći lonac, dodajte vodu i kuhajte u kori. Nakon što voda zavrije, kuhajte ga otprilike 45 do 50 minuta. Da biste bili sigurni da je krumpir gotov, probodite ga vilicom. Ako vilica lagano prođe kroz krumpir, znači da je gotov. Maknite s vatre, ocijedite i pričekajte da se kratko ohladi.
Ogulite koru, narežite na ploške, a luk očistite i nasjeckajte na kockice.
U tavu stavite ulja, dovoljno da prekrije dno, zagrijte na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Lagano ga zapržite. Dodajte narezani krumpir i začinite sa soli i paprom po ukusu. Dok miješate, lagano kuhačom pritišćite ploške krumpira. Pržite sve skupa 5 do 7 minuta.
Krvavice operite i dobro osušite. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Namažite ih sa svinjskom masti u tankom sloju, a ostatak masti stavite na dno pekača.
Pecite u pećnici 40 minuta. Kako se krvavice ne bi zalijepile za dno, svakih 15 minuta protresite pekač.
Pečene krvavice servirajte uz kiseli kupus i restani krumpir.