Rolice od patlidžana punjene tunom

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolice od patlidžana punjene tunom by Shutterstock Shutterstock

Napravite ove fine rolice od patlidžana s rajčicom, tunom iz ulja i kuhanim krumpirom.

Sastojci

Broj porcija
4
2dugačka patlidžana
3krumpira
4rajčice
200 gkvalitetne konzervirane tune
4inćuna u ulju
1 režanjčešnjaka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
origano
sol i papar

Priprema

1Skuhajte krumpir

Skuhajte krumpir, ogulite ga i zgnječite u pire, a zatim začinite uljem, solju i paprom.


2Ispecite patlidžane

Dok se krumpir kuha, razrežite patlidžane po dužini na tanke šnite. Premažite ih uljem i ispecite u tavi na jakoj vatri.


3Pripremite rajčice

Polijte rajčice kipućom vodom i ogulite im koru. Razrežite ih na kockice i izvadite sjemenke.


4Na ulju popržite, inćune, rajčicu i tunu

U posudi zagrijte malo maslinovog ulja, dodajte inćune i zgnječeni češnjak. Dodajte ocijeđenu tunu i rajčicu izrezanu na kockice. Popržite nekoliko minuta na jačoj vatri, posolite, popaprite i posipajte origanom


5Krumpir i smjesu od rajčice raspodjelite po patlidžanima

Zgnječeni krumpir i smjesu od rajčice raspodijelite po patlidžanima, zarolajte ih i posložite na pladanj. Dodajte još malo ulja, soli i papra i poslužite.



Napomena

Narezane patlidžane prije pripreme možete ostaviti na pola sata u posoljenoj vodi kako bi izgubili gorčinu. Prije pečenja ih dobro osušite.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.