Čokoladni cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni cheesecake  by Shutterstock Shutterstock
Nevjerojatno jednostavan za napraviti, a toliko kremast da se svakim zalogajem topi u ustima.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

170 gizmrvljenih čokoladnih keksa
2 žlicešećera u prahu
55 gotopljenog maslaca
1 žličicamaslaca za namastiti kalup

Nadjev

40 gčokoladnih kapi
60 mlslatkog vrhnja
660 gkrem sira (može i posni sir)
200 gšećera
40 gkakaa
3jaja
1 žličicaekstrakta vanilije

Preljev

240 gčokoladnih kapi ili komadića čokolade
120 gvrhnja za šlag
1 žličicaekstrakta vanilije
Čokoladni trufflesi, po želji

Priprema

Podloga

1 Napravite podlogu

U manjoj posudi sjedinite izmrvljene kekse (možete ih usitniti u blenderu) sa šećerom i maslacem. Podlogu od keksa utisnite u namašćeni kalup za torte promjera 23 cm.


2 Pecite podlogu

Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva pa izvadite da se ohladi. Pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.

Nadjev

3 Otopite čokoladu

Za kremu, u manju posudu stavite čokoladne kapi, a u manjem loncu zagrijte vrhnje za šlag i pustite da zakuha. Prelijte preko čokolade i ostavite 5 minuta, zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka.


4 Sjedinite sastojke za kremu

U većoj posudi sjedinite sir i šećer. Dodajte kakao i dobro izmiješajte. Ubacite jaja i miješajte dok se sve lijepo ne sjedini. Umiješajte vaniliju i otopljenu čokoladu pa izlijte preko korice od keksa i stavite u pećnicu.


5 Pecite

Pecite 40 do 45 minuta.


Preljev

6 Sjedinite sastojke za preljev

Za preljev, u jednu posudu stavite čokoladne kapi, a u drugoj zakuhajte vrhnje za šlag pa prelijte preko čokolade, ostavite 5 minuta pa dobro izmiješajte. Umiješajte vaniliju pa prelijte preko torte.


7 Ohladite

Ostavite desetak minuta da se hladi u kalupu, zatim oprezno izvadite iz kalupa pa ostavite još sat vremena kako bi se kolač u potpunosti ohladio.


8 Poslužite

Kako bi chessecake bio još bolji, možete ga još i preko noći ostaviti u hladnjaku, a prije posluživanja ga, ako želite, ukrasite čokoladnim trufflesima ili ribanom čokoladom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
411 kcal
Proteini
6 g
Masnoće
25 g
Ugljikohidrati
47 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.