Pilav od kelja i kvinoje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pilav od kelja i kvinoje by Shutterstock Shutterstock
Izrazito jednostavno, a ukusno jelo idealno za obilan ručak. Iako je orijentalno jelo, pilav se poprilično udomaćio pa ga sada već smatramo i klasikom. Obično se priprema s piletinom, ali ovaj recept donosi nam dašak svježine pa u njemu mogu uživati i vegetarijanci.

Sastojci

Broj porcija
3
470 mlslane vode
190 gkvinoje
200 gkelja, nasjeckan na trakice (otprilike 2,5 cm)
1 žlicalimunove korice
4 žlicelimunovog soka
2mlada luka, nasjeckana
1 žlicamaslinovog ulja
3 žlicetostiranih pinjola
40 gizmrvljenog feta sira
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1 Prokuhajte kelj i kvinoju

Zakuhajte vodu, dodajte kvinoju, poklopite, smanjite vatru i krčkajte 10 minuta pa dodajte kelj i ponovno poklopite. Krčkajte još 5 minuta pa ugasite štednjak i ostavite da se pari još 5 minuta.


2 Sjedinite ostale sastojke

Dok se kvinoja kuha, u većoj posudi sjedinite pola soka od limuna, svu limunovu koricu, mladi luk, maslinovo ulje, pinjole i sir.


3 Provjerite jesu li kelj i kvinoja kuhani

Provjerite kvinoju i kelj nakon što ste ih skuhali i ostavili na pari. Voda bi se trebala upiti, kvinoja bi trebala biti mekana, ali čvrsta, a kelj jarko zelen i mekan. Ako je kvinoja i dalje tvrda u sredini, možete ju malo duže pariti i dodati još vode ako je potrebno.


4 Izmiješajte sve sastojke

Dodajte kelj i kvinoju u posudu s ostalim sastojcima, začinite sa soli i paprom, zalijte preostalim limunovim sokom te izmiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi