Piletinu i krumpir stavite zajedno u jednu posudu te začinite sa soli i paprom. U zdjelici umutite kajenski papar, 3 velike žlice ulja. Prelijte preko piletine i krumpira te izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Marinirajte na sobnoj temperaturi 30 minuta.
U međuvremenu u zdjeli srednje veličine izmiješajte poriluk, limunovu koricu, prstohvat soli te preostalu 1 ½ žlicu ulja.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U jednom sloju, na papiru za pečenje, posložite krumpir i piletinu te pecite 20 minuta. Krumpire lagano protresite i razbacajte poriluk. Pecite još 40 do 50 minuta dok piletina i krumpir ne budu u potpunosti pečeni, rumeni i hrskavi.
Dok je sve u pećnici, istresite jogurt u manju zdjelu te naribajte češnjak, zatim posolite i popaprite po ukusu.
Za posluživanje prelijte piletinu i povrće jogurtom te razbacajte rukolu i kopar po smjesi. Prelijte s nekoliko kapi ulja i limunovog soka te poslužite.