Piletina iz pećnice s krumpirima, rukolom i jogurtom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina iz pećnice s krumpirima, rukolom i jogurtom by youtube
Piletina iz pećnice s krumpirima, rukolom i jogurtom by Shutterstock Shutterstock
Trebat će vam veći lim za pečenje kako bi na njega poslagali sve sastojke i pekli u pećnici. Za umak će vam biti potreban jogurt i začini, te svježa rukola uz koju ćete poslužiti pečeno meso.

Sastojci

Broj porcija
6
680 gpilećih bataka i zabataka
560 gkrumpira, prepolovljenih i narezanih na kriške
2½ žličicesoli
½ žličicepapra
½ žličicekajenskog papra
4 žlice + 1½ žličiceekstra djevičanskog maslinovog ulja
2poriluka, samo bijeli i svijetlo-zeleni dijelovi, prepolovljeni i tanko nasjeckani
85 gobičnog jogurta
1 manji češanjčešnjaka
55 gmlade rukole
Svježi nasjeckani kopar

Priprema

1 Marinirajte piletinu

Piletinu i krumpir stavite zajedno u jednu posudu te začinite sa soli i paprom. U zdjelici umutite kajenski papar, 3 velike žlice ulja. Prelijte preko piletine i krumpira te izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Marinirajte na sobnoj temperaturi 30 minuta.


2 Pomiješajte ostale sastojke

U međuvremenu u zdjeli srednje veličine izmiješajte poriluk, limunovu koricu, prstohvat soli te preostalu 1 ½ žlicu ulja.


3 Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U jednom sloju, na papiru za pečenje, posložite krumpir i piletinu te pecite 20 minuta. Krumpire lagano protresite i razbacajte poriluk. Pecite još 40 do 50 minuta dok piletina i krumpir ne budu u potpunosti pečeni, rumeni i hrskavi.


4 Začinite jogurt

Dok je sve u pećnici, istresite jogurt u manju zdjelu te naribajte češnjak, zatim posolite i popaprite po ukusu.


5 Poslužite

Za posluživanje prelijte piletinu i povrće jogurtom te razbacajte rukolu i kopar po smjesi. Prelijte s nekoliko kapi ulja i limunovog soka te poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.