Njoki sa slaninom i špinatom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki sa slaninom i špinatom
Ovo je recept za brz i jednostavan ručak, za one dane kada ne znate što skuhati, kada vam se ne da kuhati ili kada jednostavno nemate vremena kuhati.

Sastojci

Broj porcija
4
4 kriškeslanine
400 gnasjeckanih rajčica, konzerviranih
1 žličica šećera
¼ žličicecrvenog papra
1 žlicabalzamičnog octa
450 gnjoka
110 gmladog špinata
Parmezan, nariban

Priprema

1 Pirjajte rajčice i slaninu

Na srednje jakoj vatri popržite slaninu po ukusu. Dodajte rajčice, šećer, papar i ocat te pirjajte otprilike 5 minuta.


2 Skuhajte njoke

U međuvremenu zakuhajte lonac slane vode i ubacite njoke. Kuhajte prema uputama na pakiranju.


3 Dodajte špinat

Njokima dodajte i špinat, kuhajte 30 sekundi dok ne uvene, zatim sve ocijedite. Dodajte u umak i pažljivo izmiješajte.


4 Poslužite

Razdijelite na tanjure i posipajte s malo parmezana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
343 kcal
Proteini
10.3 g
Masnoće
11.5 g
Ugljikohidrati
50.7 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.