Ako je moguće, kotlete izvadite iz hladnjaka 15 do 30 minuta prije početka kuhanja. Dobro posolite i popaprite s obje strane.
U dubljoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 15 g maslaca i maslinovo ulje. Ostavite nekoliko minuta da se zagrije, zatim dodajte kotlete i pecite ih 3 do 5 minuta sa svake strane dok lagano ne posmeđe. Prebacite ih u tanjur.
Češnjak očistite te ga, s preostalim maslacem, dodajte u tavu. Vatru malo smanjite te pržite češnjak 3 minute često miješajući. Trebao bi malo posmeđiti s vanjske strane.
Češnjak malo pogurajte na drugu stranu tave, a na slobodnu stranu posipajte malo brašna. Pržite 30 sekundi, malo izmiješajte tako da se poveže s maslacem i dobili ste brzinsku zapršku.
Dodajte limunov sok i pileći temeljac. Izmiješajte i ostavite da se kuha otprilike minutu dok se umak ne zgusne. Ubacite i vrhnje za kuhanje i češnjak u granulama. Miješajte dok se češnjak ne otopi.
Meso vratite u tavu te nastavite kuhati još 4 do 5 minuta dok se umak još ne zgusne, a meso se u potpunosti ne skuha. Umak bi vam trebao krčkati, ne ključati.
Sklonite s vatre i ostavite nekoliko minuta da odmori. Ako želite, umak možete još malo posoliti i popapriti, a možete dodati i malo peršina. Poslužite.
(po porciji)