Cimet rolice

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Cimet rolice
Moze te li zamisliti jesen i zimu bez cimet rolica? JA NE! Miris cimeta,vanilin i smeđeg šećera ispuni vašu kuću. Koliko su same cimet rolice savršene govori i činjenica da one imaju svoj dan 4.listopada.

Sastojci

Broj porcija
5

Tijesto

400 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
1 žlicašećera
7 gsuhog kvasca
300 mltoplog mlijeka
100 gmaslaca
1vanilin šećer
rum, korica naranče i limuna

Nadjev

200 gšećera
100 gsmeđeg šećera
15 gcimeta
2vanilin šećera
25 gmaslaca

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U posudu stavite 350 g brašna i sol. U sredini napravite rupu i dodajte dio šećera, otopljeni maslac i arome.


U toplo mlijeko dodajte preostali dio šećera, kvasac i ostavite da se kvasac aktivira.


Kada se kvasac aktivira prelite sve u posudu s brašnom i umijesite tijesto, po potrebi dodati ostatak brašna. Ostavite tijesto da se diže u pecnici na 40 stupnjeva pola sata.


2 Premažite maslacem, posipajte šećerom, cimetom

Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte tijesto. Razvaljano tijesto premazite omeksalim maslacem te pospite smijesom šećera, cimeta i vanilin šećera.


Tijesto zarolajte i izrežite koncem.


3 Pecite

Poredajte u namašćenu posudu i pecite 35 minuta (zavisi do pećnice, na oko 200 stupnjeva).

marta14

Ključne riječi