Ciganski odrezak

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Ciganski odrezak by youtube
Ciganski odrezak
Za ciganski odrezak bit će vam potrebna svinjetina, a na vama je da se odlučite koji dio mesa ćete koristiti, but, lopatice, krmenadle ili vratinu, a za još ukusnije jelo koristite domaći ajvar.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gsvinjskih odrezaka
Brašno
1 žlicasvinjske masti
2 žlicesenfa
100 gslanine (mesnate), nasjeckane na kockice
100 gluka, sitno nasjeckanog
3 češnjačešnjaka
1crvena paprika babura, nasjeckane na trakice
Ljute papričice, po ukusu
4 žliceajvara
½ žličicemuškatnog oraščića
100 mlvode

Priprema

1 Ispržite odreske

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a za to vrijeme, dok se pećnica grije, ispržite odreske. Prvo ih posolite i popaprite, zatim ubacite u tavu i pržite s obje strane dok ne dobiju boju.


2 Dodajte ostale sastojke

Odreske izvadite iz tave na tanjur, a na toj masnoći popržite slaninu i luk. Ubacite i češnjak i papriku te pržite dok sve ne omekša. Dodajte ljute papričice i ajvar, malo muškatnog oraščića, izmiješajte i dodajte vodu. Ostavite da zakuha.


3 Stavite u pećnicu

Ako želite, odreske možete premazati s malo senfa, složite ih u vatrostalnu posudu, prelijte gotovim umakom, poklopite i ubacite u pećnicu. Pecite 15-ak minuta.


4 Poslužite

Izvadite iz pećnice i poslužite uz prilog po izboru – svježi kruh, palentu, krumpir, rižu ili domaće njoke, a nemojte se ustručavati poslužiti i nekakvu salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.