Tagliatelle s kremastim umakom od gljiva

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tagliatelle s kremastim umakom od gljiva by Shutterstock Shutterstock
Kremaste tagliatelle s gljivama odličan su obrok za ručak ili večeru koji se može pripremiti za 30 minuta. Kremasti umak dobit ćete kombinacijom vina, slatkog vrhnja te začina koji će dodatno dati okus cijelom jelu.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicemaslinovog ulja
1 glavicacrvenog luka
500 ggljiva po izboru
3 češnjanasjeckanog češnjaka
450 gtagliatella
100 mlsuhog bijelog vina
250 mlslatkog vrhnja
1½ žličicelimunove korice
20 gnaribanog parmezana
1 žlicasvježe sjeckanog peršina
1 žličica suhog timijana
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1Zakuhajte vodu

Gljive i luk očistite te ih tanko nasjeckajte. U većem loncu zakuhajte vodu za tjesteninu u koju ste stavili prstohvat soli. 


2Pirjajte

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte luk 10 do 15 minuta dok se ne karamelizira. 


3Dodajte gljive

Dodajte gljive i pirjajte ih 6 do 8 minuta. 


4Skuhajte tjesteninu

U zakuhalu vodu dodajte tagliatelle i kuhajte po uputama na pakiranju. Procijedite kada su gotove.


5Začinite

U luk i gljive dodajte nasjeckani češnjak pa pirjajte minutu do dvije. Začinite sa soli i paprom po želji, dodajte žličicu suhog timijana i promiješajte.


6Sjedinite sastojke

Smanjite vatru, umiješajte vino te pustite da lagano krčka dvije do tri minute. Dodajte slatko vrhnje, koricu i sok od limuna, pustite da zakuha pa maknite s vatre. 


7Poslužite

Prije serviranja tjesteninu posipajte svježe sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.