Gljive i luk očistite te ih tanko nasjeckajte. U većem loncu zakuhajte vodu za tjesteninu u koju ste stavili prstohvat soli.
Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pirjajte luk 10 do 15 minuta dok se ne karamelizira.
Dodajte gljive i pirjajte ih 6 do 8 minuta.
U zakuhalu vodu dodajte tagliatelle i kuhajte po uputama na pakiranju. Procijedite kada su gotove.
U luk i gljive dodajte nasjeckani češnjak pa pirjajte minutu do dvije. Začinite sa soli i paprom po želji, dodajte žličicu suhog timijana i promiješajte.
Smanjite vatru, umiješajte vino te pustite da lagano krčka dvije do tri minute. Dodajte slatko vrhnje, koricu i sok od limuna, pustite da zakuha pa maknite s vatre.
Prije serviranja tjesteninu posipajte svježe sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom.