Turska peciva

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Turska peciva
Zimi često pečem razna peciva, ovo nam je jedno od dražih. Tako su mekana i ukusna da ih valja isprobati.

Sastojci

Broj porcija
10
600 gglatkog brašna
350 mltoplog mlijeka
110 mlulja
1 žličicasoli
1 žličicašećera
1svježi kvasac

Dodatno

50 gmaslaca
1žumanjak
sezam

Priprema

U toplo mlijeko dodajte kvasac i šećer ostavite par minuta i u nj.dodajte ulje,jaje sol i brašno.


Kad ste zamjesili tijesto ostavite ga 30min na toplom da se diže.


Zatim ga premjesite i odkidajte od tijesta desetak podjednakih loptica.


Svaku lopticu rastegnite pomoću prstiju koje ste umakali u maslac... dobit ćete jedan oval koji zarolate u valjak i sad ga omotajte po želji. Ja ga radim poput pletenice ili kao mini burek.


Stavite na pleh premažite žumanjkom i pospite sezamom.


Pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.

Ključne riječi