Turska peciva

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
Turska peciva
Zimi često pečem razna peciva, ovo nam je jedno od dražih. Tako su mekana i ukusna da ih valja isprobati.

Sastojci

Broj porcija
10
600 g brašna
350ml toplog mlijeka
110ml ulja
1,5 žličica soli
Žličica šećera
1 kvasac
Još će nam trebati:
50-60g maslaca
Žumanjak,sezam

Priprema

U toplo mlijeko dodajte kvasac i šećer ostavite par minuta i u nj.dodajte ulje,jaje sol i brašno.
Kad ste zamjesili tijesto ostavite ga 30min na toplom da se diže.
Zatim ga premjesite i odkidajte od tijesta desetak podjednakih loptica.
Svaku lopticu rastegnite pomoću prstiju koje ste umakali u maslac... dobit ćete jedan oval koji zarolate u valjak i sad ga omotajte po želji. Ja ga radim poput pletenice ili kao mini burek.
Stavite na pleh premažite žumanjkom i pospite sezamom.
Pecite na 180C 15-20min.
Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.