U posudi srednje veličine promiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
U zasebnoj posudi mikserom, na srednje jakoj brzini, miksajte maslac sa šećerima dok ne dobijete svjetlo žutu i prozračnu smjesu. Smanjite brzinu miksera pa dodajte ekstrakt vanilije i jaje. Miksajte otprilike minutu dok se sastojci ne povežu.
Mokrim sastojcima dodajte suhe te miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
U smjesu umiješajte zobene pahuljice i nasjeckanu čokoladu. Smjesu stavite u hladnjak na 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te pripremite veći lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Neka vam 2 žličice budu mjera za kekse. Smjesu rukama oblikujte u kuglice. Svaku kuglicu stavite na lim pazeći da ostane razmak između kuglica. Po želji keksiće pospite s krupnom soli.
Lim stavite u pećnicu i pecite 8 do 10 minuta. Keksi bi trebali dobiti zlatnu boju po rubu i ostati mekani u sredini.
Izvadite iz pećnice, ostavite 1 do 2 minute na papiru za pečenje. Kekse maknite s papira te ostavite da se još malo ohlade prije serviranja.
(po porciji)